Från styrelsenUncategorized

Årsmöte 2017

Året lider mot sitt slut och vi kommer att kickstarta nästa år med
vårt årsmöte, den 21e januari 2017, klockan 12.00. Med detta brev vill vi hälsa dig och din förening välkommen till ABF Bergslagsgården Norrköping för att vara med och avgöra Sverok Distriktets mål och verksamhet inför 2017 och samtidigt ta del av det som skett under 2016. Glöm inte bort att årsmötet är där ni kan förändra och få er röst hörd!

Tid för spel & fika utlovas.Vi hoppas att du kommer vara där och du får gärna stanna kvar och spela spel och prata efteråt!
_____________

– Ny styrelse
Under mötet kommer vi att välja en ny styrelse, ny valberedning och nya revisorer, för distriktet, som alla i Sverok Östergötland är välkomna att kandidera till. Är du nyfiken på vad dessa gör är du välkommen att mejla oss (info@ostergotland.sverok.se) eller kontakta oss via våra sociala medier så kan vi berätta mer!

– Nya mål
En nytt år behöver nya mål. Våra medlemmar har möjligheten att skicka in motioner (dvs. förslag) på vad styrelsen ska göra, ändra eller sträva efter under 2017.

Kandidaturer och motioner kan ni börja skicka in 1 december.
Motionsstoppet sker 30 december.
Handlingarna släpps senast 7 januari
_____________

Hur många ombud kan vi skicka?

Ett ombud är en representant, och ni får skicka olika många ombud beroende på er förenigs storlek. Räkningen gäller det antal medlemmar som rapporterades till förbundet förra året. En individ kan bara vara ett ombud, som bara har en röst.
2 ombud för upp till och med 50 medlemmar
3 ombud för 51 – 100 medlemmar
4 ombud för 101 – 150 medlemmar
5 ombud för 151 medlemmar och därutöver.

Distriktet kommer stå för resekostnaderna till årsmötet!
_____________

Vad kan jag kandidera till?
– Ordförande
– Kassör
– 4-9 Ledamöter (varav en blir utvald till Vice Ordförande och en blir utvald till Sekreterare. Är du extra intresserade av dessa, skriv det i kandidaturen!)

– Valberedning (De som får i uppdrag till 2018 att ta fram ett förslag på ny styrelse bland kandidaterna.)

– Revisor
– Revisorssuppleant (Revisorerna granskar ekonomi och verksamhet som styrelsen fört under året.)