Hej Förening

 

Vi inom distriktet Sverok Östergötland skickar ut nyhetsbrev för att få ni föreningar att få mer insikt i distriktets arbete. Dessa nyhetsbrev är tänkta att komma ut i samband med våra styrelsemöten eller om särskilda händelser i distriktet.

 

Detta har hänt

Det har just varit Spelvecka där Sverok, huvudsakligen genom er våra fantastiska föreningar, varit ute på mässor, i era lokaler på bibliotek och gud vet vad för att visa upp er och förbundets verksamhet, Spelhobbyn och spelkulture, för en bredare publik.

Styrelsens aktiviteter

Distriktsstyrelsen hade styrelsemöte och kommer ha styrelsemöten framöver. Vi har kontakt med vissa intressenter som vill att vi närvarar vid mässor och museer för att både synas men också förgylla tillvaron genom spel.

Vi har faktiskt fått besked från Östsam om vår bidragsansökan. Tyvärr blev det avslag, inget oväntat och därför börjar arbetet med att söka pengar från Sverok för att ha lite kapital för att administrera och jobba här i Östergötland.

Vi har också försökt komma igång mer med att uppdatera våra informationskanaler. Facebooksidan uppdateras relativt regelbundet. Förhoppningen är att dra ordentliget i hemsidan och även få ut dessa nehetsbrev regelbundet.

Vi har beställt lite material inför mässor och dylikt, broshyrer att dela ut för att visa upp Sverok och spelkulturen. Där har även beställts hem knappar för att ha när vi, eller ni, representerar Distrikt och Förbund mer formellt.

Kommande händelser

Distriktsstyrelsemöte den 11:e november någonstans i Norrköping. Samma dag står även en inbjudan att närvara vid ideellkraft och kulturplanen med Östsam i Linköping, på något sätt ska vi se till att närvara på båda.

Den 15:e November kommer vi närvara med lite föreningar vid föreningsmässan i Linköping för att visa på vår och föreningarnas verksamhet. Vill ni hänga på, så hör av er, det finns några platser kvar.

Den 18:e november har vi förträff för de ombud som ska representera föreningar på Sveroks riksmöte. Mötet sker i Linköping.

Distriktet ska komma ut med en kallelse till sitt eget årsmöte. I kallelsen kommer inkluderas information om hur man skickar ombud till vårt möte. Det mötet, för distriktet, är just nu satt till 31:a Januari i Linköping. Distriktets årsmöte ska inte förväxlas med förbundets årsmöte, Riksmötet.

28-30:e november är det Riksmöte, även det här i Linköping. Vi vet att det blir flera ombud kommer åka men även föreningsmedlemmar som kommer närvara i form av funktionärer i olika form.

9-12 December är det Jubileum för Datamuseet It-eum vid Länsmuseeum i Linköping. Den 10:e är det speldag där vi bjudits in att närvara med föreningar och spel. Ni, våra föreningar är varmt välkomna att hänga med, visa upp och spela spel med oss. Hör av er för mer detaljer så sätter vi ihop så alla kommer till tals.

Spotlight på förening

En ny liten föreningar dök upp under Spelveckan. Kan vara att de inte kommit in i systemet ordentligt ännu men de hade ett LAN i League of legends under tisdagen. Ett glatt gäng med 11-åringar som spelar var och varannan dag tillsammans. Dagen slutade med ett ögonblick av Epic win där de hade en kämpig match som de vände i en strålande seger. 

 

Vill du eller känner du någon som skulle passa att hjälpa till med arbetet i distriktet. Hör av er till oss. Det finns möjligheter att stötta genom att vara en aktiv part och hjälpa oss föra dialog med föreningar och organisationer till att fixa med hemsida och nyhetsbrev.
Arbete pågår med att få upp information på hemsidan och ställa iordning mötesprotokoll och årsmötesprotokoll för att ge er medlemmar ökad insyn och ge er möjlighet att kunna påverka.
Vi vill även ha en spotlight på en förening per nyhetsbrev och vill ER förening synas så skicka mail till info@ostergotland.sverok.se
Detta nyhetsbrev har skickat till den e-postadress som föreningen uppgivit som sin kontaktadress. Logga in på ebas.sverok.se för att byta kontaktadress.